Ga naar de inhoud

Waar het allemaal begon

Rudy Maes, CEO en oprichter van Eccellenza, werd geboren op 21 juli 1959 en is gehuwd met Valery Buyse, hij heeft 3 kinderen Alexis, Laurence en Marie-Julie.


Als 14-jarige trok hij al liftend naar zee om vakantiejobs te doen in de horeca. Hij droomde er toen al van om later een paar eigen restaurants te hebben. Logischer wijze ging hij dan ook naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar hij de knepen van het vak leerde.

Na veel ervaring te hebben opgedaan in verschillende restaurants startte Rudy Maes in 1980, als 21-jarige, zijn eerste eigen restaurant in Kuurne, de Chaplin. 

Een sterk concept met all-in formules

De gedrevenheid van Rudy Maes en enkele medewerkers leidde al snel tot het ontwikkelen van een nieuw en sterk concept met de gerenommeerde all-in formules en de heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

In 1997 had hij 3 bloeiende zaken die zeer gekend waren in de streek. Bewerkstelligd door een sterk aankoopbeleid en met aandacht voor het personeelsbeleid. Er kwamen op sneltempo Passim Restaurants (Passims in de volksmond) in Torhout, Pittem, Waregem, en Sint-Eloois-Winkel.

Verantwoordelijkheid naar leveranciers en personeel toe

In 2011 kwam Salons Cortina in Wevelgem erbij.
Hostellerie Klokhof in Kortrijk was de laatste aanwinst in 2019.

Het lijkt allemaal een mooi sprookje maar het is niet altijd gemakkelijk geweest. Rudy heeft ook zwarte sneeuw gezien en tegenslagen gekend. Maar hij is altijd blijven volhouden en blijven geloven in zijn concept. Ook in de periodes waarin het minder ging, bleef hij zijn verantwoordelijkheid opnemen naar leveranciers toe en voor zijn personeel.

Eccellenza. Een overkoepelend orgaan voor excellent, eerlijk en eerbiedig ondernemen met respect voor klanten, producten & personeel.

Eccellenza,
groots in feesten

Door de sterke groei had de organisatie nood aan coördinatie om de verschillende activiteiten te organiseren en zo ontstond Eccellenza. Een overkoepelend orgaan voor excellent, eerlijk en eerbiedig ondernemen met respect voor klanten, producten en personeel.

 Rudy Maes en zijn gedreven team gaan nog altijd op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Stilstaan is geen optie. Maar de toekomst lonkt, Eccellenza is er klaar voor.

Diamond Condominiums, Resort in Phuket Thailand.

Samen met zijn vennoot stampte Rudy ook een heus resort in Phuket, Thailand uit de grond.

Diamond resort opende in 2019 zijn deuren en is ondertussen volledig ‘up & running’. Het resort telt een 200 tal kamers, een 50 meter lang zwembad, fitness, eigen restaurant met Belgische chef,…

Een pareltje om terecht fier op te zijn!

Meer info op https://www.diamondresortphuket.com/en/