Geschiedenis Eccellenza.

Rudy Maes, bedenker en oprichter van Eccellenza, geboren op 21 juli 1959 en gehuwd met Valery Buyse, 3 kinderen Alexis, Laurence en Marie-Julie.
Als 13-jarige trok hij al liftend naar zee om vakantiejobs te doen in de horeca. Hij droomde er toen al van om later een paar eigen restaurants te hebben. Logischer wijze ging hij dan ook naar de hotelschool Ter Duinen in Koksijde waar hij de knepen van het vak leerde. Na veel ervaring te hebben opgedaan in verschillende restaurants startte Rudy Maes in 1980, als 21-jarige, zijn eerste eigen restaurant in Kuurne, de Chaplin. Op de dag van vandaag heet dit restaurant Huyze Gezelle.

De gedrevenheid van Rudy Maes en enkele medewerkers leidde al snel tot het ontwikkelen van een nieuw en sterk concept met de gerenommeerde all-in formules en de heel goede prijs-kwaliteit verhouding.

In 1997 had hij 3 bloeiende zaken die zeer gekend waren in de streek. Bewerkstelligd door een sterk aankoopbeleid en met aandacht voor het personeelsbeleid. Er kwamen op sneltempo Passim Restaurants (Passims in de volksmond) in Kuurne, Torhout, Pittem Waregem, en Sint-Eloois-Winkel. In 2011 kwam Salons Cortina in Wevelgem erbij, een hotel, restaurant en feestzalencomplex. Met in  2019 ook Hostellerie Klokhof te Kortrijk met restaurant, hotel en feestzalencomplex.

Het lijkt allemaal een mooi sprookje maar het is niet altijd gemakkelijk geweest. Rudy heeft ook zwarte sneeuw gezien en tegenslagen gekend. Maar hij is altijd blijven volhouden en blijven geloven in zijn concept. Ook in de periodes waarin het minder ging, bleef hij zijn verantwoordelijkheid opnemen naar leveranciers toe en voor zijn personeel.

Het was een weg met vallen en opstaan maar ook een periode waar hij veel uit geleerd heeft en waar hij sterker is uitgekomen. Die ervaring is hem altijd bij gebleven en bepaalt in grote mate het beleid dat hij nu voert. Sedert 2013 kreeg elk Passim restaurant zijn eigen naam omdat ze huizen in eigen, karakteristiek gebouwen en beschikken over een keuken ter plaatse, eigen chef en persoonlijke uitbating.

Door de sterke groei had de organisatie nood aan coördinatie om de verschillende activiteiten te organiseren en zo ontstond Eccellenza. Een overkoepelend orgaan voor excellent, eerlijk en eerbiedig ondernemen met respect voor klanten, producten en personeel en omvat : 5 Restaurants in Kuurne, Torhout, Waregem, Pittem en Sint-Eloois-Winkel en een bistro het Koetshuys in Torhout. Salons Cortina : stand-alone feestcomplex bestaande uit Hotel Cortina, Ballroom Escoffier, Receptionhall Bocuse, Restaurant Avenue Madeleine en business & banquet rooms Melvin, Limoges, Gallery en Sèvres.

Resto System : management, aankoopbeheer en bedrijfscalculatie voor winstaangroei in horecazaken.

Inside Horeca: Decoratie en totaalinrichting horecazaken

Diamond Condominiums : investering, bouw en uitbating van Resort in Phuket Thailand.

Rudy en zijn team hebben op dit ogenblik 9 zaken in hun beheer : Huyze Gezelle, Kasteel d’Aertrycke, Villa Kruiscalsyde, Cleen Schardauw, De Hoop, Het Koetshuys + het buitenbeentje Salons Cortina met restaurant Avenue Madeleine en Hostellerie Klokhof Rudy Maes heeft zijn gedrevenheid en enthousiasme nog niet verloren en gaat nog altijd op zoek naar nieuwe opportuniteiten. Stilstaan is geen optie. Maar de toekomst lonkt en wij zijn er klaar voor.

CONTACTEER ONS BIJ VRAGEN OF OPMERKINGEN

VOLG
ONS

 

Volg ons op sociale media en blijf
op de hoogte van al het
Eccellenza-nieuws.

   

CONTACTEER
ONS

 

Telefoon: +32 (0)56 70 18 53
E-mail: info@eccellenza.be
Website: www.eccellenza.be
Adres: Koning Albertstraat 23-25
8520 Kuurne

OPENINGSUREN
KANTOOR

 

Maandag – Vrijdag: 08.00 – 17.00
Zon- en feestdagen: gesloten