Corona update: Volgens de voorschriften van de Nationale veiligheidsraad.

maart 14th, 2020 Posted by Uncategorized 0 thoughts on “Corona update: Volgens de voorschriften van de Nationale veiligheidsraad.”

UPDATE 03 JUNI 2020

Beste klanten,

Met veel plezier mogen we u meedelen dat de getroffen maatregelen die genomen zijn om de verspreiding van het Covid 19 virus tegen te gaan voor de Horeca daadwerkelijk hun effect hebben gehad. Door de dalende cijfers met betrekking het Covid 19 virus heeft de Nationale Veiligheidsraad op 03 juni 2020 beslist dat hotels, restaurants en café’s weer klanten mogen ontvangen vanaf 8 juni 2020 mits enkele aangepaste veiligheidsvoorschriften.

De horecasector mag gedeeltelijk heropenen. Banket- en receptiezalen zullen echter pas op 1 juli opnieuw open mogen. Wat betreft de banket- en receptieruimtes zal dit mogelijk zijn met een maximum van 50 personen, onder dezelfde voorwaarden als de catering.
Naast deze uitzonderingen zullen alle andere horecagelegenheden zoals cafés, bars en restaurants opnieuw opengaan, volgens een zeer nauwkeurig protocol.

De hoofdlijnen van dit protocol zijn onder andere:

U zorgt voor ons
– Bent u ziek dan wordt u de toegang geweigerd. Voelt u zich ziek verwittig ons meteen.
– Geen fysiek contact. (bv.  hand of kus geven)
– Verplicht handen wassen bij aankomst met handgel. Regelmatig de handen opnieuw wassen.

– Volg de instructies van ons personeel.
– Verplicht zittend consumeren. Niet rondlopen.
– Toilet enkel voor personeel en dinerende klanten Eccellenza.
– Afstand van 1,5m maximaal respecteren met klanten en personeel

– Hoest of nies in de elleboog of zakdoek.
– Raak zo weinig mogelijk zaken aan.
– Betaal bij voorkeur contactloos
– Verboden te roken binnen en buiten.

Wij zorgen voor u
– Personeel draagt verplicht een mondmasker.
– Er zullen zoveel mogelijk open doorgangen aanwezig zijn.
– Sluitingsuur om 01u00.
– Muziek niet luider dan 80 dB.
– We reinigen maximaal al de contactpunten
– Maximum met 10 personen per tafel.
– Tussen de verschillende tafels minimumafstand van 1,5m.

Eccellenza stelt alles in het werk om onze restaurants en feestlocaties op een veilige manier in te richten. Daarom vragen we u aan bovenstaande regels te houden bij een bezoek aan onze restaurants – feestlocaties.

Veel gestelde vragen :

  • Gaan alle zaken terug open? : Niet alle Eccellenza restaurants – feestlocaties openen weer. Salons Cortina in Wevelgem, Het Klokhof in Kortrijk, Kasteel d’Aertrycke en Het Koetshuys in Torhout en Cleen Schardauw in St;-Eloois-Winkel openen terug vanaf 8 juni 2020. Avenue Madeleine, Huyze Gezelle, De Hoop en Villa Kruiscalsyde blijven nog even toe. Dit om deze locatie volledig te kunnen inrichten volgens de opgelegde voorzorgsmaatregelen.
  • Info : voor alle  info kan u terecht op het emailadres of telefoonnummer van  de restaurants / feestzalen / hotels, bij afwezigheid kan u contact nemen met het algemeen nummer 056/701853 of via info@eccon.be

Met vriendelijke groeten,
Eccellenza-team

_________________________________________________________

UPDATE 25 MEI 2020

Beste klanten,

De verlengde onderstaande maatregelen die de federale overheid heeft genomen op 15 maart 2020 met betrekking op de horeca blijven aangehouden. De basisregels blijven ongewijzigd moeten absoluut worden opgevolgd.

Helaas zullen de cafés, bars, restaurants en de feest-, recreatieve, culturele en toeristische plaatsen ook in deze fase gesloten blijven.

De volgende fase is op dit moment voorzien voor 8 juni. In de tussentijd zullen regeringen samen met de deskundigen de haalbaarheid en de voorwaarden bepalen voor:

De hervatting van de markten;

  • De heropening van musea, bibliotheken, dierentuinen etc.;
  • De heropening van beroepen met fysiek contact zoals kappers;
  • De uitbreiding van het aantal aanwezigen op bruiloften en begrafenissen;

Blijf voor jezelf zorgen en blijf zorgen voor de anderen. We hopen u snel opnieuw te mogen ontvangen.

_________________________________________________________

UPDATE 15 APRIL 2020

Beste klanten,

Jammer genoeg moeten ook wij gevolg geven aan de verlengde onderstaande maatregelen die de federale overheid heeft genomen op 15 maart 2020 tot en met 03 mei. De basisregels blijven ongewijzigd tot en met 3 mei en moeten absoluut worden opgevolgd.

Op korte termijn zal de Nationale Veiligheidsraad zich uitspreken over de analyses en voorstellen van de groep die belast is met de exitstrategie, onder meer over de juiste timing en de voorwaarden voor de geleidelijke heropening van de winkels en horecazaken.

We verwachten op 3 mei 2020 een reeds maatregelen die van toepassing zullen zijn op Horecazaken. Vervolgens zullen we deze intern afstemmen en in orde brengen om daarna te communiceren naar onze klanten toe. Eccellenza en Horeca Vlaanderen volgen de ontwikkelingen hierover op de voet.

Blijf voor jezelf zorgen en blijf zorgen voor de anderen. We hopen u snel opnieuw te mogen ontvangen.

_________________________________________________________

UPDATE 27 MAART 2020

Beste klanten,

Jammer genoeg moeten ook wij gevolg geven aan de verlengde onderstaande maatregelen die de federale overheid heeft genomen op 27 maart 2020 tot en met 19 april. Ze kunnen daarna nog twee weken worden verlengd, d.w.z. tot en met 3 mei. De situatie zal in elk geval voortdurend geëvalueerd worden. De Nationale Veiligheidsraad zal daarvoor op gezette tijdstippen bijeen komen en communiceren naar Eccellenza toe. 

Indien de maatregelen nogmaals verlengd zullen worden daten we deze pagina zo snel mogelijk op. Iedereen heeft de individuele en collectieve verantwoordelijkheid om deze beslissingen, waarvan we weten dat ze moeilijk zijn, te respecteren. We zijn blij met de inzet, de solidariteit en de verantwoordelijkheid van elke Belg.

Blijf voor jezelf zorgen en blijf zorgen voor de anderen. We hopen u snel opnieuw te mogen ontvangen.

_________________________________________________________

UPDATE 13 MAART 2020

Beste klanten,

Jammer genoeg moeten ook wij gevolg geven aan de maatregelen die de federale overheid heeft genomen en moeten wij onze deuren sluiten vanaf zaterdag 14 maart tot 03 april ek. (verlengd tot 19 april op 27 maart)

De hotels blijven open.  Het ontbijtbuffet wordt afgeschaft maar voor de hotelgasten voorzien we wel een ontbijtpakket.

Ook voor privéfeestjes houden wij ons aan de regels en moeten wij helaas annuleren.

Wij vinden het uiteraard heel spijtig om onze klanten te moeten teleurstellen maar wij staan achter de beslissing van de overheid gezien de huidige toestand waarin onze maatschappij zich bevindt.

Wij moeten allemaal onze verantwoordelijkheid nemen en alle mogelijke maatregelen nemen om het virus in te dijken zodat we zo snel mogelijk het normale leven weer kunnen aanvatten.

Dus nu eventjes niet maar wij hopen dat de toestand snel onder controle is zodat we jullie opnieuw kunnen verwennen en in de watten leggen met heerlijke gerechten.

Hou de moed erin allemaal, wij slaan er ons wel door en tot binnenkort !

 

Veel gestelde vragen :

  • Voorschotten : klanten die een voorschot betaald hebben voor een diner/feest dat valt in de getroffen periode,  zijn dit niet kwijt maar kunnen dit gebruiken op een later tijdstip
  • Privéfeestjes : ook privéfeesten in een aparte ruimte mogen niet doorgaan, wij houden ons hier ook aan de regels en respecteren de maatregelen opgelegd door de overheid
  • Hotel : hotels blijven open, het ontbijtbuffet wordt vervangen door een ontbijtpakket
  • Afspraken : klanten die een afspraak hebben gemaakt voor feestbesprekingen of die graag willen langskomen voor een  bespreking, blijven wel doorgaan, wij staan onze klanten graag te woord
  • Info : voor alle  info kan u terecht op het emailadres of telefoonnummer van  de restaurants / feestzalen / hotels, bij afwezigheid kan u contact nemen met het algemeen nummer 056/701853 of via info@eccon.be

Met vriendelijke groeten,
Eccellenza-team